ÖNEM PROJESİ

08.03.2024 39

DARICA FEN LİSESİ

ÖNEM(ÖZEL NEDENLERİN ENGELLERİYLE MÜCADELE) PROJESİ

İlimizde sevgi, şefkat ve sosyal açıdan dezavantajlı olan çocuk ve gençlerimize yönelik oluşabilecek olumsuzlukları kişilik gelişimi, sorun çözme ve iletişim, akademik, kültürel ve spor faaliyetleri yoluyla gidermeyi amaçlayan “Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM)” projesi kapsamında  2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında yapılan çalışmalar aşağıda listelenmiştir.

“Ben De Varım” etkinliği ile Projedeki

“HAMİ”ler hamisi olduğu ÖNEM çocuğu ile; Kültür-Sanat Etkinlikleri, Gezi Etkinlikleri, Sportif Etkinlikler, Serbest Zaman Etkinlileri, Sosyal Sorumluluk Ziyaretleri gibi etkinlikler yapmıştır.

“Geleceğim Umudum” etkinliği ile Sosyo-Ekonomik Yetersizlik hedef grubunda bulunan aynı zamanda akademik başarısı yüksek olan öğrencilerin özsaygı, öz yeterlik, içsel motivasyon ve geleceğe yönelik daha sağlıklı beklentilere sahip olmalarını sağlamak amacıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi gezileri düzenlenmiştir.

08-03-2024

“Misafirim Ol” etkinliği ile öğrencilerimiz evlerinde ziyaret edilmiştir. Ziyaret edilen ÖNEM çocuklarına akıl ve zekâ oyunları götürülmüş, öğrencilerimiz boş zamanlarını verimli bir şekilde geçirmeleri sağlanmış, sıcak bir iletişim kurulmuştur.

08-03-2024

“Bana Bir Masal Anlat” etkinliği ile masal günleri yapılmıştır. Çalışmalarda bölgemize ait masallara yer verilmiştir. Öğrencilerimize anlatılan masalların öğrencilerimiz tarafından sergilenmesi sağlanmıştır.  Bu masal gününde Önem çocukları masal anlatan öğretmenler etkileşimde bulunmuş, isteyen öğrencilerin de masal anlatması ve canlandırması sağlanmıştır.

30-11-2023  30-11-2023 30-11-2023

“Geleceği Umudum” etkinliği ile akademik başarısı yüksek olan öğrencilerin özsaygı, öz yeterlik, içsel motivasyon ve geleceğe yönelik daha sağlıklı beklentilere sahip olmalarını sağlamak amacıyla Marmara Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi gezilerinin düzenlenmiştir.

08-03-2024 08-03-2024 08-03-2024

“Severek Yapıyorum” etkinliği ile öğrencilerimiz; müzik yoluyla yeteneklerini sergileyebilmesi için okulumuz müzik öğretmeni aracılığı ile şenliklere hazırlanmışlardır.

08-03-2024

“Gör-Düşün-Hayal Et” etkinliği ile farklı düşünme becerilerini geliştirmek için okulumuz resim öğretmeni tarafından Önem çocuklarımıza atölye yapılmıştır.

08-03-2024

“Yıldızların Altında” etkinliği ile öğrencilerimizle Eyüp Sultan ve Topkapı gezisi düzenlenmiştir.

08-03-2024

“Kültürüm Önemli” etkinliği ile öğrencilerimizle Mangala satranç vb. akıl oyunları yarışmaları düzenlenmiştir.