Tarihçe

Okulumuz 2011 - 2012 Eğitim Öğretim yılında 4 şube 120 öğrenciyle eğitim öğretime başlamıştır.

08.02.2013 10809

Okulumuz2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında 4 şube ve 120 öğrenci ile Piri Resi Mahallesinde Darıca Anadolu Öğretmen Lisesi adıyla eğitim öğretime başlamıştır 2014 yılında Fen Lisesi'ne dönüşen okulumuz 2016 yılı temmuz ayında 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında KHK ile devralınan Piri Reis Mahallesi Bağdat Caddesi No:38'deki bina okulumuza tahsis edilmiştir. 2016 yılı itibari ile Proje okulu kapsamına alınan okulumuz halen 18 Şube ve 511 öğrenci ile Eğitim öğretime devam etmektedir. Okulun Kuruluş Amacı Fen Liseleri Yönetmeliğinde gösterilmiştir. Okulumuzun kuruluş amacı; zeka düzeyleri ile fen bilimleri alanına yüksek öğrenime hazırlamayı, matematik ve fen bilimleri alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi, öğrencileri araştırmaya yöneltmeye, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile yeni buluşlara ilgi duyanların çalışacakları ortamı ve koşulları hazırlamayı, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmeyi, öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dili öğrenmelerini sağlamaktır. Okulumuz öncelikle fen alanları ile ilgili yükseköğretim kurumlarına öğrenci göndermek için kurulmuşsa da öğrencilerimiz daha çok yükseköğretimde tıp ve mühendislikler gibi gelir durumları yüksek meslekleri seçmektedirler.