DARICA FEN LİSESİ CAHİT ARF BİLGİ YARIŞMASI FİNALİ YAPILDI

Okulumuzda üçüncüsü düzenlenen Cahit Arf Matematik bilgi yarışması bugün yapılan finalle bitti. Yarışmada Gebze’den 20, Darıca’dan 13, Çayırova’dan 10, Dilovası’ndan 3 olmak üzere toplamda 46 okul 184 öğrencisiyle yarıştı. 15 Nisan’da başlayıp dört gün süren finallerin ardından finale katılan 10 okul şu şeklide belirlendi. Darıca’dan Neşet Yalçın Ortaokulu, Mehmet Akif Ortaokulu ve Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu; Gebze’den Özel Mektebim Ortaokulu, Osmangazi Ortaokulu, Emlak Konutları Ortaokulu, Koç Ortaokulu; Çayırova’dan Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu, Güzeltepe Ortaokulu ve Dilovası’ndan Polisan Ortaokulu.

25.04.2024 61

19 Nisan Cuma günü yapılan finalde danışmanlığını Matematik Öğretmeni Zeliha ARAŞTIR’IN yaptığı Çayırova Güzeltepe Ortaokulu ve danışmanlığını Matematik Öğretmeni AlparsalnGÖKHAN’ın yaptığı Gebze Emlak Konutları Ortaokulu yedek sorular sonucunda da yenişemedi. Darıca İlçe Milli eğitim Müdürümüz İsmail OĞUZ tarafından kuraya geçilmeden her iki okulumuz da birinci ilan edildi. Bu okullarımızı Gebze ilçemizden danışmanlığını Matematik Öğretmeni Celal ŞAHİN yaptığı Özel Mektebim Ortaokulu takip etti.

Darıca Fen Lisesi Okul Müdürü Yakup ÇELİK: “Matematiğin sevdirilmesi, aramızdaki ilişkilerin güçlendirilmesi, öğrencilerimizin akademik başarılarının ve mücadele ruhunun arttırılması, gelecek nesillerin muasır medeniyetler seviyesine çıkarılması adına düzenlediğimiz yarışmaya yoğun katılımlarından dolayı tüm ortaokullarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

25-04-202425-04-202425-04-202425-04-202425-04-202425-04-202425-04-2024