2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı Olsun

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı Olsun

06.09.2021 723

 

2021- 2022 Eğitim öğretim yılının, başta Darıca Fen Lisemiz olmak üzere, ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını, Yüce Allah'dan niyaz ediyorum.

Uzun bir pandemi döneminden sonra tekrar sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Aramıza yeni katılan dokuzuncu sınıflarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum.

Arkadaşlar, Darıca'mızın en şanslı öğrencilerisiniz. Geldiğiniz okullarınızda çok çalıştınız, gayretlerinizin karşılığı olarak buradasınız, başardınız, hepinizi tebrik ediyorum.

Sizler bu milletin yarınlarısınız...ülkemizin, ailenizin, hepimizin sizlerden beklentileri var. Sorumluluğunuz çok büyük. Bu bilinci hiç unutmamanızı istiyoruz. Ülkemizin gelecekte elde edeceği başarılar arasında, sizleri de görmek en büyük arzumuz. Milletler, daha iyi bir gelecek için birbirleriyle yarışırken, sizler bu yarıştan kopmamalısınız. Dualarımız hep sizinle olacaktır.

9.cu sınıflara sesleniyorum sanmayın. Hepinize bir kez daha görevlerinizi hatırlatmak istiyorum;

Darıca Fen Lisesi öğrencisine yaraşır, örnek davranışlar sergileyerek, Planlı ve programlı olmanızı istiyoruz. Dersi derste takip edip, verilen ödevlerinizi zamanında yapar, ayrıca evde her gün düzenli aralıklarla tekrar yaparsanız, emin olun başarı sizin için kaçınılmaz olacaktır.

Beklentilerinizi fazlası ile karşılayacak bir okulda olduğunuza inanıyorum. Çok sıcak ve samimi bir ortamı paylaşıyoruz. Her okula nasip olmayacak, her sıkıntınızda yanınızda yer alacak, içten ve güven veren bir kadromuz var, hamdolsun. Tek isteğimiz, ilk günkü heyecanınızı yitirmeyerek, bu maraton koşusunu başarı ile bitirmenizdir. Yapmanız gereken çalışmak, çalışmak...bahaneler üretmeden, pes etmeden, sosyal medyada kaybolmadan, yılmadan, yılgınlığa düşmeden gayret emenizdir.

Geçen yıl bunu başaranlar şimdilerde hayatlarının en mutlu günlerinden birini yaşıyorlar... YKS Sonuçları açıklandı, hedeflerine ulaşanlar, evet Onlar bugün çok mutlular, aileleri mutlu, sevenleri mutlu...

Size imkanları kısıtlı olan iki arkadaşınızdan bahsetmek istiyorum...medyaya yansıyan haberleri okumuş olmalısınız : Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS)Adıyaman 1.incisi, Türkiye 107.olan Hatice Ünlü bir Anadolu lisesi öğrencisi. Özel ders almadan, Kursa gidip takviye ders almadan YKS'de başarıyı elde etti. Akıllı bir telefonu ve sosyal medya hesabı olmayan Hatice hem tütün işlerinde çalışmış ve hem de sınava hazırlanmış. İstanbul'da tam burslu bir tıp fakültesi kazanıyor.

Tunceli'den Merdan Uyar Koyunlara bakarken ders çalıştı, hayalini kurduğu tıp fakültesini kazandı. TYT'de Türkiye 654.'sü olan ve sayısalda ise 3 bininci olarak Ankara üniversitesi tıp fakültesini kazanıyor.

Arkadaşlar, görev ve sorumluluklarının bilincinde olmanın sonucunu görüyor musunuz ?

Sözlerimi bitirirken Pandemi şartlarına uymakta titizlik göstereceğinize biliyor, başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Tekrar hepiniz hoşgeldiniz. Yeni eğitim dönemimiz herkese hayırlı olsun.