18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18.03.2021 718

OKUL MÜDÜRÜMÜZYAKUP ÇELİK'İN 18 MARTÇANAKKALE ZAFERİ VE  ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ YAZISI

Çanakkale'nin deniz ve kara savaşları; Türk tarihinin 1800'lü yıllarının hemen çoğunluğunda görülen yenilgilerden sonra askeri ve siyasal varlığını bir kez daha kanıtladığı savaşlardır.

Harp tarihine bakıldığında askeri zaferlerin daima taarruzi bir harekatın sonunda kazanıldığı görülür. Çanakkale savaşları ise savunan orduların taarruz edenleri yenilgiye uğratmış olduğu, hemen tek örnektir.

Öz yurdunu korumak için şahlanan yaralı bir ulusun, sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları felce uğrattığı bir savaştır. Bu durumuyla dünya harp tarihlerine geçmiş ve Türk tarihine de altın harflerle yazılıp Türk'ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur.

Bu zaferler, büyük Türk milleti Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Mustafa Kemal'in Anafartalarda parlayan yıldızını 18 Mart'ın şafağı aydınlatmış, bu zafer, Türk'e, öz benliğini ulusal kimliğini bulma yolunu göstermiş, Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale'nin sularında ve Conk Bayırı'nda atılmıştır.

Bu  zafer Türk Milletinin bağımlılığına  kas Denlere karşı ne kadar cesur olduğunu, şartlar ne olursa olsun asla ülkesinde başka hiçbir bayrağın ve gücün olmayacağını bütün dünyaya gösterdiği bir destandır.

Bu düşüncelerle şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyor. Ruhları şad olsun.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.                             18.Mart.2021

YAKUP ÇELİK

DARICA FEN LİSESİ OKUL MÜDÜRÜ

GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİMİZ ZEYNEP KAZAN'IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ RESİM SERGİSİ