12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü

16.03.2021 350

16-03-2021

OKUL MÜDÜRÜMÜZ YAKUP ÇELİK 'İN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100. YILI MESAJI

12 Mart 2021 İstiklal Marşı' nın 100.yıldönümü olarak bütün yurtta heyecanla kutlanıyor. 2021 yılı Mehmet Akif ve İstiklal Marşı yılı olarak ilan edildi. Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tarihi boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadele ruhunu, fedakârlığını ve cesaretini en özel şekilde dizelere dökerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir.  Mehmet Akif Ersoy vatan ve millet aşkıyla yoğrulan duygularını kaleme dökerek milletimize İstiklal Marşı'nı hediye etmiştir. Zor şartlar altında yazdığı İstiklal Marşı ile milletimizin duygularına tercüman olarak ortaya çok önemli bir eser koymuştur. Bu duygularla Mehmet Akif ERSOY' u rahmetle minnetle anıyorum.

Yakup ÇELİK